Tri-Pack: Battles of the American Revolution – Guilford, Saratoga, Brandywine - GMT Games

Naslov: Tri-Pack: Battles of the American Revolution - Guilford, Saratoga, Brandywine
Izdavač: GMT Games
Dizajner: Mark Miklos
Broj igrača: 1-2
Vreme trajanja: 180-240 min.
Cena: 8.500,00 RSD



Ukratko o igri:
Iako u naslovu igre stoji da se simuliraju tri bitke iz Američke revolucije (1765 - 1783), zapravo u pakovanju se dobija i bonus bitka Eutaw Springs. Možete da izaberete britansku kraljevsku vojsku ili da stanete na stranu kontinentalne vojske 

Mapa:
Battles of the American Revolution sadrži zapravo četiri mape, veličine 56x86cm, sa šestougaonim poljima. Mape su obostrano štampane, tako da su se u ovom izdanju autori osvrnuli na 4 ključne bitke tokom američke revolucije: Saratoga, Brandywine, Guilford i Eutaw Springs. U pitanju je poboljšano izdanje starih igara, okupljenih na jednom mestu. Mape detaljno oslikavaju mesta borbe, sa živopisnim reljefom, oznakama reka, naselja i drugih stvari koje možete očekivati u jednoj ratnoj simulaciji. Na svakoj mapi postoji skala za moral jedinica, kao i značenja polja. Polja su sasvim odgovarajuće veličine, brojevno označena, tako da posle pomeranja i postavljanje jedinica, odnosno pločica mapa ostaje i dalje pregledna i ne prenatrpana. 

Komponente:
Pored mapa, igra sadrži četiri table sa jedinicama (za svaku bitku jedna tabla), jedan pravilnik za igranje, tri ekskluzivna pravilnika/scenariji, šest pomoćnih karti za igrače, set od šest taktičkih karti i 2 D10 kocke za igranje. Jedinice kao i u ostalim GMT izdanjima su lepo oslikane i jasno označene.
Pravila:
Kompleksnost ove igre je "medium" što bi moglo biti prihvatljivo za većinu igrača da se upuste u koštac sa ovom igrom. Svaka mapa ima svoju svesku sa eksluzivnim pravilima i pomoćnim kartama za igrače. Ono što bi moglo da oteža igranje jesu modifikatori bacanja kockica (DRM) koji se odnose na raznovrsne borbene situacije. Pravila su jasno napisana i mogu se lako pratiti, naročito ako započnete jednostavniju kampanju Eutaw Springs ili Guilford. Svaka sveska sa pravilima ima i istorijski članak o pozadini svake bitke tako da se možete približnije informisati o učesnicima, mestu, borbi...

Za kraj:
Ono što krasi ovu igru su precizna pravila i ne toliko nagomilanih jedinica na jednom mestu, što daje preglednost u borbi i celoj igri. U jednom trenutku imaćete do 80 jedinica na raspolaganju čak i kod dužih scenarija, tako da izvršavanje poteza ide glatko i brzo. Za najjednostavniju kampanju od postavljanja do kraja igre, neće Vam trebati više od 2dva do tri sata. Posebnu čar ovoj igri daju ekskluzivna pravila za svaku bitku posebno, kao i jedinice koje su unikatne za svaku od četiri ponuđene bitke. 






Comments

Popular posts from this blog

France 1944 : The Allied Crusade in Europe, Designer Signature Edition - Compass Games

Battle of Britain - PSC Games

The Fulda Gap: The Battle for the Center - Compass Games