Nevsky, Teutons and Rus in Collision 1240-1242 - GMT Games

Naziv: Nevsky, Teutons and Rus in Collision 1240-1242
Izdavač: GMT Games
Dizajner: Volko Ruhnke
Vreme trajanja: 60 - 360 min.
Cena: 8.500,00 RSD



Ukratko o igri:
Ova ratna igra smeštena je prvu polovinu XIII veka, u sukob Teutonaca i Rusa duž baltičkog fronta. Fokus je da dat na logistički aspekt ratovanja, snabdevanjem vojnih jedinica Vaših vazala. 

Mapa:
Mapa na kojoj se igra predstavlja baltički front circa 1240 godine. Na samom vrhu mape, nalazi se Kalendar koji prati protok vremena i osvojene poene u igri. Kalendar obeležava osam sezona podeljena u dva reda. U dnu mape nalazi se uokviren prostor novogorodskog veća (savet plemića), gde se čuva novac i markeri za poene koji predstavljaju bogatstvo i nezavisnost grada države. Teritorije za koje se borite, podeljene su na rusku i teutonsku oblast. Teutonska oblast, oivičena je sivom bojom i predstavlja zapadne teutonske zemlje Estoniju i Livoniju, dok je crvenom bojom oivičena ruska teritorija. Gradovi, trgovinske rute, zamkovi, utvrđenja i sl. povezani su putevima. 



Komponente:
Uz igru se dobija velika mapa za igranje (44cmx56cm), jedan Legat pion lljubičaste boje, 14 cilindričnih markera za Lordove ( 7 belih i 7 crnih), 12 matova za Lordove, jedan mat za bitku/juriš, konjica 56 markera, pešadija 66 markera, 4 špila od kojih svaki sadrži 21 kartu ruskih i teutonskih komandi, 2 pomoćna skrina za igrače, 6 šestostranih kockica za igranje i sveska sa pravilima.



Pravila igre:
U rundama koje pokrivaju 40 dana teutonski i ruski igrači naplaćivaće porez svojim vazalima i lordovima, okupljati transport i regrutovati nove jedinice. Imovina svakog lorda predstavljena je na matovima. Igrači tada planiraju i komanduju kampanju za tih 40 dana i Lordovima koje su uspeli da regrutuju. Igrač sa najviše pobedničkih poena ili ukoliko protivnik nema više Lordova na mapi, automatski je pobednik.

Za kraj:
Nevsky, Teutons and Rus in Collision stavlja fokus na logistiku ratovanja. Morate dobro razmisliti šta želite da uradite u konkretnom periodu. Da li ste spremni za osvajanje zamka, da li imate dovoljno zaliha da podmirite svoju vojsku? Ako nemate dovoljno novca ili plena iz pohoda da podmirite svoje lordove, to može biti katastrofalno po Vas. 








Comments

Popular posts from this blog

France 1944 : The Allied Crusade in Europe, Designer Signature Edition - Compass Games

The Fulda Gap: The Battle for the Center - Compass Games

Battle of Britain - PSC Games