Silver Bayonet: The First Team in Vietnam, 1965(25th Anniversary Edition) - GMT Games

Naslov: Silver Bayonet: The First Team in Vietnam, 1965 (25th Anniversary Edition)
Izdavač: GMT Games
Dizajner: Gene Billingsley, Mitchell Land
Broj igrača: 1-2
Vreme trajanja: 30 - 960 min.
Cena: 8.850,00 RSD



Ukratko o igri:
Novembar 1965. godine, operacija Silver Bayonet predstavlja ključnu borbu između združenih snaga južnovijetnamske armije i američkih trupa protiv severnovijetnamske armije u dolini Ia Drang u Vijetnamu. Da li ćete kao pripadnik PAVN koristiti lukastvo i zasede naneti velike gubitke neprijatelju ili ćete kao pripadnik američke vojske koristiti masivnu vatrenu moć i pobediti protivnika.

Mapa:
Mapa u ovoj igri je prostrana sa jasno ucrtanim obeležjima poput džungle, reke, naselja, brda i sl. Polja su heksagoni, sasvim dovoljne veličine da pločice sa jedinicama mogu da stanu i da se ima dobar uvid u bojno polje. Mapa je veličine 56x86cm u pravcu Sever - Jug, na vrhu mape upisani su Game Tracker  i tabela podsetnik za efekte terena prilikom igranja.

Komponente:
Igra je bogato opremljena sa pomoćnim kartama za igrače za dve sukobljene strane, dva panela za igrače veličine 28x44cm, karte sa standardnim operativnim procedurama kao i karte sa operativnim procedurama za kampanju, jednom D10 kockom za igranje, uputstvom za igranje, osam kartica sa scenarijima kao i pločice sa ucrtanim nazivima jedinica, brojnosti i snazi i tipu. 



Pravila:
Za razliku od originalnog izdanja iz 1990. godine, ovo luksuzno izdanje pored veće mape, sadrži još i unapređena i ažurirana pravila koja obuhvataju nove elemente poput patrola, zaseda, mesta za sletanje i štab brigade. Pravila za Zonu Kontrole podešena su tako da jedinice poput Delta Force, NVA/VC, CIDG mogu da se "provuku" kroz zonu bez zaustavljanja. Tu je i tzv. odbijanje borbe koje pojedine jedinice mogu da iskoriste. Scenarije možete igrati po hronološkom redosledu, ali ih možete igrati i po kompleksnosti kako bi stekli iskustvo u igranju. Standardni scenariji ne koriste helikoptere, zasedu, skrivene pokrete i observaciju. 

Za kraj:
Silver Bayonet je jedna osvežena kompleksna ratna igra, koja nije baš preporučljiva za početnike zbog obimnih pravila kojima ćete se vraćati u nekoliko navrata dok ne ovladate ovom igrom. Pored brojnih scenarija i kampanja koje možete voditi, tu su i elementi neizvesnosti poput zaseda, skrivenih pokreta i drugih načina gerilskog ratovanja. Nivo detalja koji su autori primenili u igri je zavidan, tako da postoje određena pravila i procedure koje morate pratiti ukoliko koristite artiljeriju ili napad iz vazduha. Silver Bayonet je igra koju možete igrati protiv protivnika ili sami sa sobom, jer zato postoje mnoštvo scenarija.
















Comments

Popular posts from this blog

France 1944 : The Allied Crusade in Europe, Designer Signature Edition - Compass Games

Battle of Britain - PSC Games

The Fulda Gap: The Battle for the Center - Compass Games